WelCoME !

hi... love ! aku masih disini

Sunday, 31 March 2013

31.03.13 / 7.52pm

Assalamualaikum semua !


today !

aku nak share ngn korang,hari ni hati aku sedey sgt,.da la putus cinta dgn diri aku tak stabil mcm org lain lg..hati aku memg tak tenang,..aku nak mak ! mak aku pulak pegi pahang..risaunya...sedey lg..aku sorg2 dok nanges..xde sesiapa tahu... tp serius,.aku sedih ! aku menangis...aku tak kuat dgn cabaran hidup smua ni...rindu mak,rindu dia...sejak dri hari tu dia buat tak tahu je...ya Allah,kecewanya..aku block dia bukan sbb aku benci dia..tp sebab hati aku tak cukup kuat tgok dia post yg mcm tu,..aku rindu dia..aku cube text dia,tp dia kate bz chat ngn org lain..urmm ok je mampu aku balas..tp air mata berjuntai2 jatuh...mcm tu ke sygkan aku ?


sekarang aku tak mintak apa..ckuplah sebuah keluarga yg bahagia...skrg aku sunyi,..sorang2..aku tak bercampur dgn org,.bukan xnak bcmpur tp aku tak pandai nak bergaul...sekarang aku tertekan sgt..tertekan yg amat sgt..Ya Allah,tolonglah bantu aku,.cekalkan hati ini,berilah aku seribu satu kebijaksanaan,ketabahan...

SEDIH sangat....Allah pinjamkan aku kebahagian sekejap je..xde tempat aku nak share selain mengadu pada Allah..sinilah tmpt aku luahkan sikit....

mak..baliklah cepat..buat apa lama2 dkt pahang tu,.along rindu..xde sape lg yg along ade lg...aku kesian sgt dkat mak,..die selalu pesan,sebelum dia pergi, dia nak aku dijage dgn baik..dia mintak aku cri seorg suami yg bole terima aku seadaanya...mak,bukan along tak cube cri..tp belum ade yg bole trima along seadaanya...
aku xnak kesal...













Friday, 29 March 2013

29.03.2013 / 10.51am

Assalamualaikum olls'

today,

ahakks,.huh... sedar dri tido dengan penuh harapan yg aku boleh hadapi hidup ini dengan tabah,.sesungguhnya aku sungguh kecewa dalam hidup ni,sangat-sangat kecewa..mungkin ini semua dugaan,Allah beri aku rasa bahagia sekejap shj..walaupun sekejap tapi ingatan ni sampai kapan pun...
sini tempat aku luahkan rasa, sini tempat aku meringankan sakit selain dari Maha Pencipta..
tengok aku... tengok ! aku tak kuat sebenarnya,.tapi kawan2 kate aku mcm xde pape..mcm xde perasaan..sedu tangis aku dierg tak tahu...kawan ~ kau katelah aku kuat ! katekanlah...di bibir aku ukiran senyuman,hati aku berduka lara...cukup terluka...
mungkin aku bukan dengan dia..mungkin ade yg lebih baik dari dia..aku bukan minta yg terbaik,.kerana aku jgak bukan sempurna..aku cuma mahu saling lengkap melengkapi antara satu sama lain..jujur dan bertanggungjawab...

sayang seribu kali sayang jodoh kami memang tak lama..yg menariknya betol2 genap sebulan...
di mulut lafazkan benci,tapi hati rindu..Ya Allah,utuskan rindu aku ini pada dia..
mungkin aku rindu sgt kot smpai terbawak2 dlm tido..aku mimpikan dia mlm td...terjage dri tido aku tgok sttus update dia...katenya BAKAL bini dia seorg nurse...semoga bahagia...seorg nurse lagi bz kot..huhuuu, nak layan dia waktu keje xmenentu,aku keje ofis hour pun memekak xde mase layan die..huhuu..ape ? nak bini tu nnti dok uma xyah keje ? ingt nak ke seorg nurse bhnti keje jdi suri rumah..huhhh..! layan je lah..tengah syok bcinta mcm tu lah semuanya indah kot ?.huh !

aku nak jeles ? erhhh plss laa..aku tolak org lain sbb aku da syg kau..kau xpnah tahu smua tu,buat ape aku nak bg tau,..kan semua tu bole jadi punca2 pergaduhan..aku cube jage hubungan ni itu semua kau xnmpak,.cume stu je yg aku tak nak bg..suatu benda yg aku xnak bg kau nak bengang? nak sakit hati ? kau tanya lah pakar cinta bagai mane pun..ape yg kau nak mmg tak patot bg pun,..semua nak ikot cakap kau ? plss yea..syurga aku masih pada mak aku,belum lg dgn kau,kalo ngn kau tak tahu lah lagi...see...berapa ramai mane pun kau cari GF tak akan kekel kalo berterusan macam ni..aku sedey jadi mcm ni..sedey sgt..
seorg lelaki yg ikhlas nak buat seorg pmpuan itu isterinya dia tak akan mintak yg bukan2 sblm nikah dan sah miliknya,..kau kate kawan ngn aku kau pikir kawen..untk pgetahuan kau jugak,.kau bukan org first ajak aku kawen,..sbb itu aku tak yakin..aku bukan nak same kan kau dg org lain,..tp tgok sndirilah...

yup,..hati ni memg marah,..tetapi dalam sibuk dgn kemarahan ni air mata ni gugur jugak !
sbb kasih syg aku da sebati,..aku da syg dia..sesungguhnya aku sangat sayangkan dia...kecewa tetap kecewa,..tp dia da bahagia..da cukup bahagia..semoga bahagia selamanya...
biar aku simpan syg cinta bagai ni...mungkin tidak disini...

weyy ! kalo hati tgah kecewa mcm2 kite buat tanpa pikir panjangkan..hati geram je...hati aku da tertutup buat mase ni..cukup lah rase sakit ni..now,.aku ade org kawan,..aku da lame pun kenal dia,.da lame pun kawan dgn dia..tah macam mne skrg makin rapat..tp kami xde pape hubungan secara rasminya..kami lebih pada main2...kami tak serius..masing2 otak gile2..aku dah xde pikir nak berumah tangga bagai..tidak...!

tapi aku sedey la beb ! sedey ~

sekarang aku nak fokus untuk diri sendiri..aku nak ke tanah suci,..aku harap ia akan terlaksana...
fokus diri sndri lagi baik...opss lupe nak bg tau..xlame lg aku xde kat semanjung,..dpt keje dkt sabah...aku terima,..sbb sini pun byk kenangan yg sedey...

ok olls aku nak makan..dah bai..stress ni kne mkn byk3 !!!














Friday, 22 March 2013

22.03.13 / 04:43pm

Assalamualaikum olls,

dah lame aku tak update dairy,..bukan xnak tp xde mase...banyak masa di habiskan dgn aktivti luar...

ade benda yg aku nak luahkan dekat sni..untuk seseorg yg aku syg..

to u :
tolong memahami keadaan su ni,..bukan alasan buatkan kita jadi macam ni,..tp mungkin sbb sabar,..
awk kate bole trme su seadaanya ? tp tiap kali awk ejek su tu ape ? kalo awk nak tau,setiap kate2 awk su simpan,su amek kire..su pikir balik ape yg awk kate...su tak pandang remeh semua tu..su rasa,..semua itu awak akan tau bila ade mase nanti..suatu masa dan suatu hari..mase itu bru awk tahu betapa sy titik beratkan pasal awk,..plsslahhh,.hargai sy selagi sy ada....




Monday, 11 March 2013

6 Jenis Perempuan Yang Wajib Dijauhi..

  6  Jenis Perempuan Yang Wajib Dijauhi..

Lelaki digalakkan untuk mencari isteri solehah. Jauhi jenis perempuan-perempuan di bawah untuk dijadikan isteri nescaya kamu akan bahagia :

1. Al-Anaanah : Banyak keluh kesah. Yang selalu merasa tak cukup, apa yang diberi semua tak cukup. Diberi rumah tak cukup, diberi motor tak cukup, diberi kereta tak cukup. Tak redha dengan pemberian yang diberi suami. Asyik ingin memenuhi kehendak nafsu dia saja, tanpa menghiraukan perasaan suami, tak hormat kepada suami apalagi berterima kasih pada suami. Bukannya hendak menolong suami, apa yang suami beri pun tak pernah puas. Ada saja yang tak cukup.

2.
Al-Manaanah : Suka mengungkit. Kalau suami melakukan perkara yang dia tak berkenan maka diungkitlah segala hal tentang suaminya itu. Sangat mudah hendak membicarakan perihal suami. Tak mengenang budi, tak bertanggungjawab, tak sayang dan macam-macam. Walaupun suaminya sudah memberi perlindungan macam-macam padanya.

3.
Al-Hunaanah : Ingin pada suami yang lain atau berkenan kepada lelaki yang lain. Sangat suka membanding-bandingkan suaminya dengan suami/lelaki lain. Tak redha dengan suami yang ada.

4.
Al-Hudaaqah : Suka memaksa. Bila hendak sesuatu maka dipaksa suaminya melakukannya. Pagi, petang malam asyik menekan dan memaksa suami. Adakalanya dengan berbagai ancaman. Ingin lari, ingin bunuh diri, ingin membuat malu suami. Suami dibuat seperti orang suruhannya, bukan sebagai pemimpinnya. Yang dipentingkan adalah kehendak dan kepentingan dia saja.

5.
Al-Hulaaqah : Sibuk bersolek atau tidur atau santai-santai hingga lalai dengan ibadah-ibadah asas, seperti solat berjemaah, wirid zikir, mengurus rumah-tangga, berkasih sayang dengan anak-anak.

6.
As-Salaaqah : Banyak berbicara, bergosip. Siang malam, pagi petang asik bergosip. Apa saja yang suami kerjakan selalu tidak benar dimatanya. Zaman sekarang ni bergosip bukan saja berbicara di depan suami, tapi dengan telefon, SMS, internet, dan macam-macam cara yang lain . Yang jelas isteri tu asyik menyusahkan suami dengan kata-katanya yang menyakitkan.










Sunday, 10 March 2013

bila CINTA




Intro: Am E (3X)

Am
Bila cinta kini
Dm
Tak lagi bermakna
G
Yang ku rasa kini
C
Hanyalah nestapa
F E Am
Di tinggalkan cinta masa lalu

Am
Dulu kau tawarkan
Dm
Manisnya janjimu
G
Dan ku sambut itu
C
Dengan segenap hatiku
F E
Bila engkau pergi
Am
Tinggalkan ku

Chorus:

Dm
Hilangnya cintamu
G C
Menusuk hatiku
F Dm
Hingga ku memilih
E Am
Cinta yang fana

Dm
Perginya dirimu
G C
Merobek jantungku
F Dm
Hingga ku terjatuh
E Am
Dalam harapan

Dm
Hilangnya cintamu
G C
Menusuk hatiku
F Dm
Hingga ku terjatuh
E AM
Dalam harapan













09.03.13 / 11.55pm

Assalamualaikum,..

awal2 pagi lg aku da bgun...spanjang malam tak boleh tido...sumpah ! aku mimpikan dia..sbb tu lah aku text dia..tp dia tak endah dgn aku...mungkin dia anggap Cinta aku Terlalu MURAH dri pndangan MATA dia...kalau betul aku ada yg lain,..aku tak cari kau lg...aku dia slpas kau kata PutuS sbb aku takNak KEROHkan lg keadaan...Aku tahu,Bila tgah MARAh mcm2 bole JADI..Otak pun tak bole bPIKIR waras...sbb tulah aku nak kau reda marah dan bru txt balik..Aku sebolehnya Xnak bertikam lidah..Xnak melawan Cakap...tp Semua tu kau xnampak..YG kau nampak smua yg jahat pada aku...Aku berusaha sempurnakan DIRI,Walaupun AKU tahu Aku serba KEKURANGAN...

awak,..su rindu awak sangat...Su Xboleh nak sorok Ape yg Su Rase ni ~
katelah ape awak nak kate...Ya Allah,jadi JUJUR pun susah,xjdi Jujur pun lg susah....
hati ni hanya untuk awak...su mmg xbole tido semalam..lelap je mata mimpi awak..sedar dri mmpi su tgok phne..xde text...Ya Allah,..Seksanya RINDU !
Su MINTAK MAAF...sbb hari ni su ganggu awak..INSyaAllah...esok su tak ganggu,..sbb Su da tahu Siapa Su DALAM HATI awak..Su tak penting pada awak...Sampai Awak sggup kata jgn smpai buat awak btambah benci pada su...OK..tQ
su da tahu Jawapannya,...Sekurangnya su jujur ngn perasaan Su..

OK,..sepanjang hari ni su pegi JEngka td..nak tgok adek su xcdent...lpas tu nak blik tu singgah KL....jejalan kejap pastu blik je lah..sbb sok su ade KUrSus...


itu jelah...dah letih sgt da ni...letih ! port dickson --> jengka -->kL --> portdickson...

gudnite..smua bukan dia yg su mimpi mlm ni..nti su rindu...dia xlayan...


sedeynyaaa ! airmata ni jahat...









Friday, 8 March 2013

08.03.13 / 9.40pm

Assalamualaikum,..

selamat Malam...shri skit dkt kwasan perut..tp xpasti sbb ape..rase pedih je...bukan period pun..tp kawasn tmpt sllu sgugut..urmm..entah knpe tak tahulah...Jumaat yg penuh ngn aktiviti,..bz gile hri ni..Ya Allah, sgt sibuk,..tp sekarang sibuk mcm mne pun aku akan luangkan sikit mase untuk blog,..sbb ia skrg sbahagian aktiviti hidup aku...

balik dri keje lewat,jdi tkejar2 ke gym,..urmm..letihnya..xbtenaga hari ni...blik dri gym plak bru la bole lepak2 ckit..ni pun xmdy lg..bila dok sorang2...aku bace isi hati,ape yg ade ape yg aku tanggung,..
jujur aku kata,.aku rindukan dia...dia pulak sibuk cari jodoh lain...tak apelah..biarkan dia bahagia pun da ckup bg aku...sbb aku xmampu untuk bahagiakan dia...rindunyaaaa...arghhhh !

esok aku akan kluar dri port dickson...selamat tinggal Port Dickson..entah kemana pun aku tak tahu..mcm ni lah kan hati dan jiwa tgah kacau...saat2 mcm ni aku teringat mmber dari sabah ajak aku keje dan tinggal sana...agak2 ade lg tak keje yg hari tu tuh...dok sne pun ok kan..bole jdi org utan skli..aku nak tggal kat area  kampung,...dan ape yg aku ade kat sni bg lah family pakai...jauh dri teknologi,..jauh dri segalanya dan biarlah dkat dgn Allah..

andai kata hari ni hari terakhir aku post dkt sini dan mana2 je...satu je aku mintak,...sedekahkan Fatehah...sbb Al-Fatehah ni bukan je untuk org da meninggal tau...ai jgak bole dguna untk tujuan lain....dan jgn lupa...Maafkan Aku !





08.03.13 / 03.36pm

Assalamualaikum oll's ~

bila hati sedang menangis hanya Allah dan blog tmpat aku mengisi waktu sepi,..



Apapun yang terjadi, nikmati hidup ini. Hapus air mata, berikan senyummu. Kadang-kadang,senyum terindah datang setelah air mata penuh luka


Formula persahabatan:Tidak terlalu rapat & tidak pula buat musuh. Kesederhanaan itu indah & selamat. Kesederhanaan bukan halangan kemesraan



Allah tidak akan melihat ke arah wanita yg tidak berterima kasih kepada suaminya dan tidak pernah berasa cukup daripada suaminya.


Mana mungkin kau akan sampai cinta kepada Allah jikalau kau tidak cinta kepada kekasihnya , Habibuna Sayyiduna Rasulullah



LEMBUT bukan bererti LEMAH . TANGISAN bukan bererti KALAH . Impian menjadi setulus Khadijah , sesuci Aisyah , setegar Asiah . La tahzan ♥



Sayang,, saya diam bukan sy marah kat awk tp sy taknak kerohkan lg keadaan..,dari kita bergadoh teruk2 baik sy diam,,, maaf 



Masing-masing jaga diri sebelum kahwin. Mahalkan diri demi yang berhak menerimanya. Baik lelaki dan perempuan.



Ya Allah, lembutkan hatiku dengan mudah memberi kemaafan,semoga hati yang lapang mudah terisi dengan hidayahMu.



Sebesar-besar rahmat Allah ialah berubahnya akhlak yang buruk kepada akhlak yang baik.



Bersyukurlah ketika kita dicintai, dan bersabarlah ketika kita dibenci. Apa pun yang terjadi jangan pernah disesali.



Tiada derita yang selamanya.. Jangan sesekali berputus asa dengan Allah dan yakinlah Dia lebih mengetahui apa yang terbaik buat hambaNya.



Hidup takkan sempurna tanpa ujian.Hidup takkan mencabar tanpa kegagalan. Terpulang pada diri untuk bangun atau kekal diselubungi kekecewaan.


Seorang sahabat yang baik akan sentiasa mendoakan kebaikan sahabatnya :)



Bila saya dah meninggal nanti, jangan hampiri jenazah saya. kerana saya dah takde tenaga untuk gerak tangan saya untuk lap air mata awak :')


Memaafkan seseorang itu memang mudah tapi untuk kembalikan kepercayaan kepadanya balik bukan sesuatu yang mudah.



Asalnya "CINTA" milik ALLAH, Perginya "CINTA" dgn izin ALLAH, Hilangnya "CINTA" kehendak ALLAH, DICINTAI & MENCINTAI adalah ANUGERAH ALLAH ♥



Biar perubahan itu sedikit, asalkan istiqamah, itu lagi baik. Daripada secara mendadak, namun separuh jalan sahaja. Sia-sia."


SENYUMAN itu bkn bermakna mereka bahagia , namun kadang2 itu adalah cara yg terbaik untuk mereka sembunyikan hati yang sedang terluka .. :')



Makbul tak makbul doa kita adalah rahsia Allah. Jgn pernah jemu berdoa, sebab Allah tak pernah jemu mendengar suara kita ketika berdoa.



Perempuan masa kecil ibu bapa jaga. Besar berkahwin suami jaga. Punya Allah sayang pada perempuan hingga Allah tak bagi mereka bersendirian.



Perbanyakkan menyebut Allah daripada menyebut makhluk. Perbanyakkan menyebut akhirat daripada menyebut dunia.


"Cuba bayang, dekat akhirat nanti. Pandang kanan, sengih. cehh Banyak pahala aku. Toleh ke kiri. Gulpp T_T banyak lagi dosa aku!"


kita hanya mempu merancang, ALLAH yg akan menentukan segala-galanya. jangan bersedih, Allah sudah merancang kebahagiaan buat kita semua :')



























08.03.13 / 02.47pm

Assalamualaikum,...

sedih bila mum tanya bila nak kawen..mak sabar la yea...along tak jumpa jodoh lagi..belum ada yg mampu menjadi bapa kpd anak2 along dan pemimpin keluarga...Along takot tersalah pilih..sbb along tak pandai memilih...Along dah kecewa..mungkin akan menyepikan diri untuk bkata soal JOdoh...dan disini tempat Along luahkan Isi hati...Along Pemalu,Along Tak mampu beri kepercayaan pada dia...Sbb tu lah dia tak pcayakan Along....

Kadang-kadang rasa malas nak pegi bgaul dgn sedara mara lg2 dkat kenduri kahwin..mesti dierang tanya along bila lg nak kwen...Urmmm...Sabarlah Wahai Hati...UJian semua itu..Ya Allah Tabahkanlah hati ini...


MASALAHkan..masing2 keras kepala,..masing2 degil, EGO...tp dlm hati masih SAYANG..
su syg awk...tp awak beri kata putus ini..su terima,..su hormat keputusan awak...


Tiada rupa tidak bermakna tiada hati. Jaga lah hati dia walaupun dia hodoh pada pandangan awak. Jangan sakiti makhluk allah itu :')







08.03.13 / 10.15am

Assalamualaikum oll's

Salam Jumaat...semoga hari ni penuh dgn keberkatan...InsyaAllah !
su akan cuba jadi yg lebih baik...
Dengan Kekecewaan Su kena bangkit untuk buktikan su tak lemah ! su kena tabah...memg su hodoh,memg su tak sempurna..Jangan suatu hari nanti kamu akan memuji2..itu janji Su...Su pergi dan tinggalkan FB..Dan Su akan kembali dengan Wajah,Penampilan baru..biar yg Mengutuk itu Diam Membisu Biar yg Menghina Su Dulu Merasa malu..InsyaAllah..itu JanJi su...Suatu Hari nanti..Su tak Mintak Masa yg LAma,..cukuplah 5bulan ni,..Sempurna Sepernuhnya !


Semoga HARI JUMAAT - Penghulu Segala Hari ini mjadi TITIK NOKTAH untuk ur all's semua menanam IMPIAN dan AZAM yg lebih BAIK dri SEBELUM ini...

GOOD LUCK !


semoga yg mengata mendapat satu HATI..UNtUK memahami AKU !


thank Q all's !





Thursday, 7 March 2013

07.03.2013 (malam)

Assalamualaikum olls,

pertama kali su nak cakap,terima kasih banyak2 sbb sudi bace blog su ni..blog ni tentang hati su...tak de sapa yg tahu,..kisah luka hidup su,kisah gembiraa dlm hari2 su..
tapi, hari ni hari luka,..terima kasih tuhan sbb baik su rasa kegembiraan ni,walaupun sekejap,tp su happy sgt..tak sgka..semua berubah sekelip mata...

dalam hati ni hanya ade awk,walau ia masih baru..tp mungkin jugak ujian dri Maha Besar....sejak su terima awk,tak de siapa lg dlm hati ni...pada su ckup seorg kekasih hati,ckup seorg cinta hati su,..ckup seorg pemimpin su dan imam su suatu hari nanti...smua ckup pada awk sorg sayang...walaupun ade kurang dan lebih hanya awk sorang sampai hujung nyawa su...tp sayang,itu smua sementara...

su tak dpt than rase sedih..su nak jadi kuat,..su xnak nanges pada org yg tinggalkan su...sbb su xrugi..dia ckup rugi bagi su,..sbb blkg dia su xpnah mduakan dia...su xnak nanges..xnak ! tp air mata ni turun jgak...su nak jadi kuat..Ya Allah..kenapa aku di uji untuk rasa kecewa lg...tak ckup ke sblum ni ?..

su percaya jodoh itu milik Allah...su percaya ia pasti ade...su redha..org da tinggalkan kite kan,nak buat mcm mana lg ? su perempuan..su masih bermaruah...tak kahwin pun xpe..su sibukkan diri ngn aktiviti lg...su nak apply study kat mana2..biarlah su xde mase untuk diri..
biar dgn study ni su harap bole lupekan msalah...


hati memg terluka...sampai mcm tu skli...owhh post num phne & what ever....terpulanglah awk,...sedih hati ni tuhan je tau..hati perempuan mudah terusik.. siap kate yg cntik ngn xcntek sama je,.yg cntek lg lah..sampai mcm tu kan..su tau su tak cntek,xlawa...tak sempurna...terima kasih banyak2 dgn smua ni !
terima kasih !

walaupun hati kecewa sgt su cube jadi kuat....su tinggalkan sgalanya sbb awk suh su block dia..su blik uma.walaupun waktu tu su ade keje urgent untk buat..tp last2 ni jadinya...

awak xde dan awak tak duduk dlm keadaan su..awak tak tahu..su sdaya upaya menjaga hati awk..walaupun tika tu su ade hal2 lain,...
awak xtahu...awak tak tahu,..bertapa su pertahankan awak pada org lain
awak tak tahu,setiap slesai solat nama awk yg su sebut..awak tak tahu !!!

lebih indah bersendirikan..biarkan yg lain dan dia bahagian...satu je su mintak,jgn pujuk su lg...sbb hati su keras....bila su kate cinta awak,bermakna su cintakan awak,..dan bila awk tinggalkan su,..dan siap suh su pegi pada jantan lain..mulai saat itu awak xbole dihidupkan dlm hati ni lg...

su ni bodoh !

bodoh mempercayai org,...memg bodoh..sedangkan awk tak percayakan su pun....semua perkara tak boleh nak bwak bincang..pape yg awk marah hilang smua panggilan yg dlu awk mintak tu,..'syg' ? 'b' ? jdi lain dah..xde smua tu...awk buat mcm tu pun da menitis air mata ni..tp su cover...su xpnah bg tau awk psal ni..setiap kali awk marah su...su menangis...malam su mkn buat tido tu..su da tak larat nak nanges,su mkn ubat tido tu...bukan sbijik tp sepapan...pgi tu su xbole bgun...tp su kuatkan diri...da siap mdy pun su msih pitam2..da kat tmpat kje brpe kali nak pengsan...

su buat keje gile mcm tu sbb tak sggup dgar awk kate awk xsmpurna..awk,kalo su tak syg awk dan xde rase cinta itu,.su tak trme dri dlu...da lame su xlyn..

awk,..su sayang awak . . .tp semua da pergi... su benci cinta !
tak payah cri su lg,..fb pun su da buang....kecewa !

kecewanya hati,.. sedihnya hati tuhan je tahu....mulai skrg su kene plan hidup su tnpa awk,...awak da tinggalkan su,..biar su bwak diri...bwak diri !

pergilah pada sejuta perempuan sekali pun,...xde satu dpt tandingi cinta su pada awak...

terima kasih !

























07.03.13 (subuh)

Assalamualaikum olls

selamat pagi Cinta...

hi,..awal subuh hari ni aku bangun...
korang penah tpikir tak betapa best seorg jdi yg terpenting ? aku nak jgak jdi mcm tu,..tp itu smua mustahil kan., sapalah nak pentingkan aku dlm hidup ur oll's

kalau korg nak tahu.yg diri tu penting ke tdk..salah stunya ialah, bgun tido je tgok2 ade msg masuk..urmm...hati mesti sukekan..ni tdk,sedar2 xde ape2 pun...spoil mood stu hari...

to my sayang,..syg kite tak...?
rindu kite tak ? rase diri awk tu penting tak ?
pentingkan ?

awak, sy tak sempurna TETAPI sy cube jdi antara yg terbaik dimata hati awok...
sebenarnya, tak sangka yg kite skrg da bckap mlalui hati...tp tak tahu lah awk tu,..asik nak down kan kite je,.skit2 hati pun syg tau x...majuk kemain,bukan sja2 nak majuk tp tah lah hati semakin sensitif..lg2 org yg kite syg ejek..mak aii..sedih siot..

hah ! ni post pasal da single ni pesal,..saje nak skitkan hati kitekn..kite buat mcm tu nak ? putih mata kang...awk, walaupun kite tak cntek,xlawo,.tak slim merllim...tp kalo comel tu bole kalahkanlah top model awk tu...hahahaa..bersusun yg dtg...tak takot ke ?ahakkks !
yg post tu kenapa ? kite ni ape ? kite ni apeeee ? ? ?

ergggg...skit hati je...
kalau sayang kite jgn lah buat cam tu, dah la kuat cemburu..jeles ! ibu segala cemburu ni tau tak ?!
satu malam kite tunggu msg dri die..urmmm hampe je,..tido le tu...kite tido smpai lptop tak tutup...


to my sayang,
i miss u so so soo much !
ahaaakkks !

(nampak tak btapa kite rindu die..panjang tu " soo " )

awak,..sejak akhir2 ni kite makin jauhkan...jauhlah..mcm sorg ke utara, sorg lg ke selatan
hahahaaa...takpe3..xkesah... asalkan masih ade,.

biar pun jauh tp sy msih ade awk mucuk !


love u dearssss.....
selamat subuh !












Wednesday, 6 March 2013

06.03.2013

Assalamualaikum olls !

miss u so much da lame tak lepak kat sni,harap smua sihat2..

to my bulat,.sudah2 lah tu majuk,.jgn lah macam tu..dia kate die bukan istimewa sbb xde tulis pasal dia..bukan taknak tulis..nanti dia baca kite MALU.. kite kan pemalu..hahahha

b, syg rindu sgt kat awok.. :)

xmau majuk2 yea...

b,syg buat smua ni untuk diri sndiri dan awak jugak,xmau le amek hati bagai,..sbb su tak sempurna lah su cube untuk menyempurnakan diri ni..harap awk tu paham,..

kite ni lah sesitive xmaula buat kite skit hati..skit tau lah..tau la kite tak cntek mcm model2 mcm awk suke tu,..ape org kate stail hana tajima ? entah,aku pun tak tau btol ke tdak aku tulis tu..aku cume biase,..biase sgt...plss la memahami...banyak berkatnya sabar tu..sabar sikit yea

b, bukan su xnak jumpe awk kat sne tu,..kite ni prmpuan,.bahaye tau x pergi sorg2..da la jalan hutan2...bukan tak berani, tp su pentingkan dan dengar kate kluarga..sbb syurga su masih dgn mak...b,
awk tak bangga ke dpt kite ni ? kite dgr kate mak..ke b nak kite ingkar kate mak2 kite sbb lelaki ? (bukan nak puji diri sndri)

b, kite syg awk tau x..kite trime seadanya,..biar ape kate org..yg penting klurga kite restu...
InsyaAllah semua xde halangan...



tak mahu mereajuk lg yea...mulai mac ni smua tentang kamu...

xmau jeles2..sorry,..smalam su hayal sgt...da kate mkn ubat tido,mestilah hayal kan..su tak ingat ape b ckap smlam..i'm sorry dear


llove u !







Tuesday, 5 March 2013

a moment

Assalamualaikum olls

buat mase tdekat ni aku bz sgt2...walaupun bz mcm mne pun aku tetap nak share sesuatu..
seorg lelaki yg bru jgak aku kenal,baru jgak rapat sjak kbelakangan ni..
bila aku jengok2 fb dia rupanya dri november 2011...tp dlm bulan april 2012 bru btegur2 sape..dan sejak2 akhir ni kami smkin rapat...
aku senang dengan kehadiran dia,tak tahu pulak lah dia mcm mne kan...insyaAllah dia mampu bahagiakan aku,..cukup lah ape yg ade..aku trime dia seadanya...aku harap sgt,die cinta terakhir..biar ape org kate,asalkan aku bahagia...
tiap mase rase rindu bile dia mghilang,..bz sgt dgn keje,..terasa sunyi,sbb time die tak keje asik kene layan msg call dia jelah..aku tak tertekan walaupun dia jauh..harap masing2 mmpu jaga diri sndiri..
\sesuatu, harap ape yg dirancang akan mjadi..semoga Allah meredhai hubungan kami..insyaAllah...


amiinnn...~

Copyright© All Rights Reserved impian3@blogspot.com