WelCoME !

hi... love ! aku masih disini

Friday, 8 March 2013

08.03.13 / 03.36pm

Assalamualaikum oll's ~

bila hati sedang menangis hanya Allah dan blog tmpat aku mengisi waktu sepi,..Apapun yang terjadi, nikmati hidup ini. Hapus air mata, berikan senyummu. Kadang-kadang,senyum terindah datang setelah air mata penuh luka


Formula persahabatan:Tidak terlalu rapat & tidak pula buat musuh. Kesederhanaan itu indah & selamat. Kesederhanaan bukan halangan kemesraanAllah tidak akan melihat ke arah wanita yg tidak berterima kasih kepada suaminya dan tidak pernah berasa cukup daripada suaminya.


Mana mungkin kau akan sampai cinta kepada Allah jikalau kau tidak cinta kepada kekasihnya , Habibuna Sayyiduna RasulullahLEMBUT bukan bererti LEMAH . TANGISAN bukan bererti KALAH . Impian menjadi setulus Khadijah , sesuci Aisyah , setegar Asiah . La tahzan ♥Sayang,, saya diam bukan sy marah kat awk tp sy taknak kerohkan lg keadaan..,dari kita bergadoh teruk2 baik sy diam,,, maaf Masing-masing jaga diri sebelum kahwin. Mahalkan diri demi yang berhak menerimanya. Baik lelaki dan perempuan.Ya Allah, lembutkan hatiku dengan mudah memberi kemaafan,semoga hati yang lapang mudah terisi dengan hidayahMu.Sebesar-besar rahmat Allah ialah berubahnya akhlak yang buruk kepada akhlak yang baik.Bersyukurlah ketika kita dicintai, dan bersabarlah ketika kita dibenci. Apa pun yang terjadi jangan pernah disesali.Tiada derita yang selamanya.. Jangan sesekali berputus asa dengan Allah dan yakinlah Dia lebih mengetahui apa yang terbaik buat hambaNya.Hidup takkan sempurna tanpa ujian.Hidup takkan mencabar tanpa kegagalan. Terpulang pada diri untuk bangun atau kekal diselubungi kekecewaan.


Seorang sahabat yang baik akan sentiasa mendoakan kebaikan sahabatnya :)Bila saya dah meninggal nanti, jangan hampiri jenazah saya. kerana saya dah takde tenaga untuk gerak tangan saya untuk lap air mata awak :')


Memaafkan seseorang itu memang mudah tapi untuk kembalikan kepercayaan kepadanya balik bukan sesuatu yang mudah.Asalnya "CINTA" milik ALLAH, Perginya "CINTA" dgn izin ALLAH, Hilangnya "CINTA" kehendak ALLAH, DICINTAI & MENCINTAI adalah ANUGERAH ALLAH ♥Biar perubahan itu sedikit, asalkan istiqamah, itu lagi baik. Daripada secara mendadak, namun separuh jalan sahaja. Sia-sia."


SENYUMAN itu bkn bermakna mereka bahagia , namun kadang2 itu adalah cara yg terbaik untuk mereka sembunyikan hati yang sedang terluka .. :')Makbul tak makbul doa kita adalah rahsia Allah. Jgn pernah jemu berdoa, sebab Allah tak pernah jemu mendengar suara kita ketika berdoa.Perempuan masa kecil ibu bapa jaga. Besar berkahwin suami jaga. Punya Allah sayang pada perempuan hingga Allah tak bagi mereka bersendirian.Perbanyakkan menyebut Allah daripada menyebut makhluk. Perbanyakkan menyebut akhirat daripada menyebut dunia.


"Cuba bayang, dekat akhirat nanti. Pandang kanan, sengih. cehh Banyak pahala aku. Toleh ke kiri. Gulpp T_T banyak lagi dosa aku!"


kita hanya mempu merancang, ALLAH yg akan menentukan segala-galanya. jangan bersedih, Allah sudah merancang kebahagiaan buat kita semua :')No comments:

Post a Comment

Copyright© All Rights Reserved impian3@blogspot.com